Hoe kun je de voorraden van je bedrijf beter managen?

Hoe kun je de voorraden van je bedrijf beter managen?

Een goed voorraadbeheer zorgt voor meer omzet. De klanten zullen beter tevreden zijn en zullen terugkomen naar je bedrijf. De volgende tips kunnen zorgen voor een efficiënt voorraadbeheer.

Voorraadbeheer – volg je voorraad-data

De voorraad-data kun je volgen op verschillende manieren. Je kunt de voorraad zelf tellen door middel van papier en potlood. Je kunt hiervoor voorraad sheets gebruiken. Als je handig bent met een computer zou je met een spreadsheetprogramma je voorraad bijhouden. 

Dat kan Excel zijn of eventueel een ander programma. Je kunt ook de voorraad automatisch laten bijhouden door een retail kassasysteem. Dat is online en in een fysieke winkel mogelijk.

Gebruik een goede software voor voorraad-magazijnbeheer?

Als je gebruik kunt maken van de computer zou je software kunnen downloaden voor voorraad magazijnbeheer. Een goede software voor voorraadbeheer houdt automatisch alles bij. Meestal hoef je maar een keer je voorraad in te voeren. Als er iets verkocht wordt dan houdt deze het bij. Je kunt efficiënter werken en maakt minder fouten. 

De software voorkomt dat je twee keer dezelfde voorraad verkoopt. Administratieve fouten worden door een software voor voorraadbeheer niet gemaakt. Een goede software gebruiken voor het magazijnbeheer kan dus voor jou het werk doen. De software is niet tijdrovend en is zeer gebruiksvriendelijk. Iedereen zou ermee kunnen werken en je klanten zullen het zeer op prijs stellen wanneer de voorraad er altijd is.

Zorg voor een goede marketing voor je bedrijf

Je wilt het liefst niet je voorraad afprijzen. Om je voorraad die langzaam verkoopt een zetje te geven kun je het volgende doen. Je kunt het assortiment bijvoorbeeld aanpassen door de slecht lopende producten op een beter locatie te plaatsen. Als de voorraad nog niet echt loopt zou je kunnen beslissen voor een lage en interessante prijs. 

Je kunt dan de vorige prijs doorstrepen zodat klanten zien dat het is afgeprijsd. Artikelen die super slecht verkopen en al een jaar in de winkel liggen omdat je deze niet krijgt verkocht zou je kunnen doneren aan een goed doel. Je kunt het dan toch nog afschrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *