Wanneer kun je een incassobureau inschakelen?

Wanneer kun je een incassobureau inschakelen?

Een incassobureau inschakelen voor een Incasso no cure no pay is gemakkelijker dan dat je misschien zou denken. Wanneer een openstaande factuur niet wordt betaald binnen de tijd die hiervoor staat kun je al een incassobureau inschakelen. Je staat namelijk volledig in je recht om verdere stappen te ondernemen wanneer een schuldeiser niet betaald. Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruik maken van een incassobureau. Daarnaast is er geen minimumbedrag is om een incassotraject te beginnen. Ook is het zo dat er bij een no cure no pay incasso geen kosten zijn wanneer het bedrag niet kan worden geïnd. Dit maakt het heel erg toegankelijk voor iedereen om openstaande schulden te innen met behulp van een incassobureau. 

Redenen waarom een incassobureau niet wordt ingeschakeld

Bij Credifin Nederland weten ze dat er meerdere redenen kunnen zijn waarom mensen voorzichtig zijn met het inschakelen van een incassobureau. Een van de redenen voor mensen om te wachten met het inschakelen van een incassobureau is vanwege de relatie met de klant. Het inschakelen van een incassobureau kan namelijk een slechte invloed hebben op deze relatie en verdere samenwerkingen. Er is daarom ook een speciale procedure waarin er alles wordt gedaan om een goede relatie te behouden met de klant. Een andere reden waarom mensen niet snel een incassobureau inschakelen is omdat ze denken dat de procedure lastig zal zijn. Het is echter juist erg gemakkelijk om een account aan te maken en openstaande facturen te uploaden.

Het verschil met een gerechtsdeurwaarder

Ondanks dat een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder soms door elkaar worden gehaald zijn er vele verschillen tussen de twee. Een gerechtsdeurwaarder kan net als een incassobureau worden ingeschakeld om schulden te innen. Een gerechtsdeurwaarder heeft echter meer bevoegdheden dan een incassobureau. Dit komt omdat een gerechtsdeurwaarder de status heeft van een openbaar ambtenaar. Zo is een gerechtsdeurwaarder onder andere bevoegd om dagvaardingen uit te brengen. Ook kan er na uitspraak van de rechter beslag worden gelegd op bezittingen. Deze extra bevoegdheden zorgen ervoor dat gerechtsdeurwaarders meer indruk maken waardoor schulden soms sneller zullen worden betaald. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *