Op zoek naar een baan in de zeevaart? Dit kan je doen!

Op zoek naar een baan in de zeevaart? Dit kan je doen!

Sommige mensen hebben de ultieme droom om te werken op zee. Je werkt niet op het vaste land en hebt overal waar je bent een prachtig uitzicht. Echter is lang niet iedereen geschikt om op zee te werken. Je bent vaak een langere periode van huis en er liggen altijd gevaren op de loer. In dit artikel bespreek ik een aantal beroepen in de scheepvaart. Misschien zit er wel iets tussen dat helemaal bij jou past. 

Stuurman

Eén van de meest bekende beroepen in de zeevaart, is het werk van een stuurman. Een stuurman heeft veel verantwoordelijkheid. Hij of zij is namelijk verantwoordelijk voor een veilige vaart. Als stuurman krijg je te maken met verschillende rangen. Ben je de eerste stuurman? Dan ben je hoofdverantwoordelijk voor een veilige vaart en stuur je andere mensen aan. 

Offshore medewerker

Het is ook mogelijk om als offshore medewerker aan de slag te gaan. Je besteed in vergelijking met de andere beroepen minder tijd op een vrachtschip, maar je werkt voornamelijk op een boorplatform. Hier zul je ook verblijven. Dit wordt vooral gedaan om aardgas en olie te winnen. Om dit werk te kunnen doen, is het verplicht om een NOPEGA training te volgen. Door deze training wordt je zo goed mogelijk voorbereidt op alle mogelijke gevaren. 

Monteur

Vrijwel alle grote vrachtschepen hebben één of meerdere monteurs aan boord. Voor het geval dat er een onderdeel kapot gaat of niet goed meer goed werkt. Een monteur voert onderhoud en reparaties uit. Bijvoorbeeld aan installaties en nieuwe apparatuur. Daarnaast dien je ook onder druk te werken. Stel er is een storing tijdens een vaart, rekent de bemanning op jouw hulp en vaardigheden. 

Lijkt het je interessant om als offshore medewerker aan de slag te gaan? Dan raad ik aan om een kijkje te nemen op fmtc.nl. Zij bieden een NOPEGA training aan. Zodat ook jij aan het werk kunt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *