Het nut van online marktonderzoek

Het nut van online marktonderzoek

Online marktonderzoek, je hebt er vast al genoeg over gehoord. Ook ben je er bewust van dat het belangrijk kan zijn voor jouw onderneming, maar toch heb je nog niet helemaal een idee van het nut ervan. Wat heb je er precies aan? En hoe werkt dit precies? Antwoorden op deze vragen lees je in deze blog.

Wanneer online marktonderzoek?

Online marktonderzoek kan interessant zijn als je wil weten hoe jouw organisatie in de markt staat. Ook kan het interessant zijn om een online marktonderzoek te doen voordat je een de slag gaat met een campagne. Je wilt tenslotte wel weten of de boodschap goed zal aanslaan. Je kunt dit natuurlijk op basis van onderbuikgevoel doen, maar door een onderzoek te doen krijg je daadwerkelijk data. Door middel van data zijn keuzes niet gebaseerd op onderbuikgevoel, maar op basis van echte data en dat is natuurlijk een stuk waardevoller. Je krijgt dus echt antwoord op je vraagstuk. 

Krijg je een nieuwe huisstijl? En twijfel je over welke kleur het beste zal aanslaan en welke jouw doelgroep het meeste aanspreekt? Online marktonderzoek! Twijfel je over iets kleins, zoals het gebruik van bepaalde woorden of twijfel je welke aanspreekvorm je moet hanteren op je website? Online marktonderzoek! Online marktonderzoek geeft jou het antwoord op jouw vragen. Het resultaat hangt dus af van jouw vraagstuk. 

Manier van online marktonderzoek doen

Online marktonderzoek kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. 

  • Via een representatief consumentenpanel. Dit is kwalitatief onderzoek. Hierbij stel je een of meerdere vragen aan het consumentenpanel en kun je snel antwoord krijgen. Dit kan allemaal online, de vragen worden simpelweg naar de consumenten gestuurd welke zij vervolgens kunnen beantwoorden.
  • Kwantitatief onderzoek door middel van interviews die gehouden worden via een online omgeving. 

Wil je snel antwoord op een relatief gemakkelijke vraag? Ga dan voor kwalitatief onderzoek. Via Factsnapp.com is dit namelijk simpel en snel uit te voeren. Je kunt zelf als binnen 1 uur je resultaten binnen hebben. Geheel met grafieken en diagrammen. Benieuwd naar wat de kosten zijn? Bezoek dan snel de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *