Wat zijn de voordelen van het leasen van een auto?

Wat zijn de voordelen van het leasen van een auto?

Private lease wordt steeds populairder en je ziet steeds meer aanbieders op de markt. Je rijdt hiermee als particulier in een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag. Dit betekent wel dat de auto niet van jou is, maar dat je deze als het ware leent van de partij waar jij een leasecontract hebt. Steeds meer mensen kiezen voor het leasen in plaats van kopen van een auto. Wij zetten vandaag alle belangrijke voordelen voor jou op een rijtje.  

Je kosten zijn inzichtelijk  

Bij leasen betaal je een vast maandbedrag waar alles in zit. Zo weet je elke maand precies waar je aan toe bent. Het enige waar je zelf nog apart voor moet betalen is de brandstof. Mocht je onverhoopt een boete maken, dan is die natuurlijk ook op je eigen kosten.  

Geen hoge aanschafprijs  

Je hoeft niet jarenlang te sparen voordat je in de nieuwste auto kunt rijden. Het enige wat je nodig hebt is een vast inkomen. Het is ook prettig dat je niet in één keer een grote geldsom kwijt bent. Wil je bijvoorbeeld kiezen voor elektrisch rijden, dan ben je vaak een enorm hoog gedrag kwijt bij aanschaf. Door middel van leasen wordt dit voor iedereen een stuk toegankelijker wat weer bijdraagt aan de verbetering van het milieu. Ook kun je zakelijk een elektrische auto leasen 

Je loopt minder risico 

Ook belangrijk is dat je minder risico loopt op hoge onverwachte kosten. Onderhoud en reparaties zitten namelijk in het vaste maandbedrag inbegrepen. Belangrijk hierbij om te weten is dat de leasemaatschappij wel eerst akkoord moet geven aan de garage alvorens een bepaalde reparatie of onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. In je leasecontract wordt afgesproken of je ook recht hebt op vervangend vervoer wanneer de auto ter reparatie bij de garage staat. 

Geen gedoe met inruilwaarde en verkopen 

Je kunt de auto na afloop van de leaseperiode gewoon inleveren. Hierdoor hoef je de auto dus niet te laten taxeren om de inruilwaarde te bepalen. Je hoeft ook geen moeite te doen om een nieuwe koper voor je auto te zoeken. Is jouw looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden afgelopen? Dan kun je weer voor één van de nieuwste auto’s kiezen zoals een Kia EV6 of Ford Mustang Mach E. De keuze is zeer ruim.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *