Wat is Bitcoin precies?

Bij een Bitcoin gaat het om een digitale munt die alleen in digitale vorm bestaat. Met andere woorden, je kunt een Bitcoin niet vasthouden. Deze munt ontstond in 2008 toen een anoniem persoon, onder de schuilnaam Satoshi Nakamoto, een whitepaper publiceerde met de titel “Bitcoin: A peer-to-peer electronic cash system.”

Een aantal maanden later, in januari 2009, verscheen ook de software. Voor iedereen was het project, of zogezegd de code, toegankelijk. Eenieder kon naar de software kijken, feedback geven en suggesties doen om de software te verbeteren. Tegenwoordig is in Bitcoin investeren populairder dan ooit, maar hoe werkt Bitcoin eigenlijk?

Hoe werkt Bitcoin precies?

Elke Bitcoin is in feite een computerbestand dat wordt opgeslagen in een “digitale portemonnee”-app op een smartphone of computer. Mensen kunnen Bitcoins (of een deel daarvan) naar jouw digitale portemonnee sturen, en je kunt Bitcoins naar andere mensen sturen. Elke transactie wordt vastgelegd in een openbare lijst die de ‘blockchain’ wordt genoemd. Dit maakt het mogelijk om de geschiedenis van Bitcoins te traceren om mensen te stoppen met het uitgeven van munten die ze niet bezitten, het maken van kopie├źn of het ongedaan maken van transacties.

Waarom willen mensen Bitcoins?

Sommige mensen vinden het prettig dat Bitcoin niet wordt gecontroleerd door de overheid of banken. Mensen kunnen hun Bitcoins ook vrij anoniem uitgeven. Hoewel alle transacties worden geregistreerd, zou niemand weten welk ‘rekeningnummer’ van jou is, tenzij je het ze vertelt. In een online chat met gebruikers van sociale media in januari 2021, zei voormalig ‘s werelds rijkste man, Elon Musk, dat hij een groot voorstander was van Bitcoin. Hij ging zelfs zo ver dat hij zijn Twitter bio veranderde in “#bitcoin”.

Hij heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk zijn steun betuigd aan online munteenheden en grote bewegingen veroorzaakt in hun waarden vanwege zijn eigen persoonlijke rijkdom en invloed. Deze specifieke steun heeft ertoe geleid dat de waarde van Bitcoin aanzienlijk is gestegen.

Bitcoin vergelijken en kopen?

Ben je van plan Bitcoin te kopen? Dan doe je er goed aan om Bitcoin te vergelijken. Bitcoin vergelijken doe je op descrpyted.com!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *