De leukste budget bedrijfsuitjes

Wil je een teamuitje organiseren voor je team of je collega’s, maar is het budget ontoereikend? Of is je bedrijfsuitje al geweest, maar wil je net iets extra’s doen voor je team of je collega’s? Er zijn genoeg bedrijfsuitjes die je kunt organiseren zonder dat je er veel geld aan hoeft te besteden. Dit zijn bedrijfsuitjes die soms net zo leuk kunnen zijn als bedrijfsuitjes waar je veel geld voor kwijt bent, zoals een escaperoom of paintballen. 

1. Een (pub) quiz

Makkelijke en gezellige bedrijfsuitjes zijn een quizzen. Dit kun je doen in een pub, maar als je werkruimte het toelaat, kun je het ook doen op kantoor of ergens anders in het gebouw waar je werkt. Zorg dat je van tevoren drankjes en hapjes inkoopt, of bestel bijvoorbeeld pizza. In de quiz kun je vragen terug laten komen over verschillende thema’s. Een quiz waarin je algemene kennis wordt getest, wordt vaak gebruikt. Maar het is ook leuk om het wat persoonlijker te maken. Stel bijvoorbeeld de kennis van je collega’s over elkaar op de proef, of maak een quiz over het bedrijf. Zo leer je in een informele setting iets over elkaar en je bedrijf. 

2. Een stadsfietstocht als bedrijfsuitjes

Is je team werkzaam in of in de buurt van een grote of middelgrote stad? Dan kan het een leuk idee zijn om een fietstocht te organiseren door de stad. Het helemaal zelf organiseren hiervan kan moeilijk zijn, dus zorg er in ieder geval voor dat je een gids bij je hebt die je iets kan leren over je omgeving. Het is helemaal makkelijk als iedereen zijn eigen fiets kan meenemen. Dit maakt het zeker een betaalbaar uitje, het is ook leuk om iets nieuws over je eigen omgeving of stad te leren.

3. Spelcircuit op het strand 

Je hebt ook meer interactieve bedrijfsuitjes. Denk bijvoorbeeld aan een spelcircuit! Helemaal leuk is om dit in de natuur te doen, denk bijvoorbeeld aan het strand. Je kunt tijdens het bedenken van de spellen gebruik maken van je omgeving. Een strand is uitermate geschikt omdat je veel ruimte hebt, de zee op een steenworp afstand is en je lekker met zijn allen kunt uitwaaien. Mocht het strand te ver weg zijn, kun je dit ook altijd doen op een andere plek in de natuur of bij een park. Je kunt buiten allerlei spellen spelen. Denk bijvoorbeeld aan mijnenveld, kubb of blind vertrouwen. Dit zijn allemaal spellen die meer verbondenheid zullen brengen naar je team.

4. Barbecueën in de natuur 

Meer zin om te relaxen tijdens een van de bedrijfsuitjes? Samen eten met elkaar is altijd gezellig. Dit kun je natuurlijk ergens doen, bij iemand thuis of in een restaurant, maar je kunt ook barbecueën. Barbecueën is net wat specialer dan gewoon uit eten gaan. En, barbecueën kan voor de echte diehards ook gewoon in de herfst of winter. Zorg dat je op een plek bent waar je een kampvuurtje mag maken. Tip: neem een ijzeren theepot mee of een pan waarin je op het vuur glühwein kan maken. Gezelliger wordt het bijna niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *