Wat is MailChimp?

Wat is MailChimp?

Is jouw bedrijf enorm aan het groeien? Dan is het verstandig om jouw huidige marketingstrategie te veranderen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door gebruik te gaan maken van e-mail marketing. Hiermee verstuur je in een hand omdraai verschillende marketingactiviteiten naar al jouw klanten. Ideaal als je recent een nieuwe kortingsactie op de been hebt gezet. Toch is het zelfstandig versturen van alle e-mails een ontzettend tijdrovende klus. Om dit aanzienlijk te verbeteren kan je MailChimp gaan gebruiken. Maar wat is dit nou precies? In deze blog vertellen wij je alles dat je moet weten over MailChimp.

 

Verstuur nieuwsbrieven 

MailChimp is niets meer dan een e-mail marketing programma waarmee je gemakkelijk nieuwsbrieven kunt maken en versturen. Het is een toegankelijk programma dat eenvoudig te navigeren is. Hierdoor is MailChimp al jaren geliefd bij diverse kleine ondernemingen. Toch is het programma ook te gebruiken voor grotere bedrijven doordat MailChimp diverse pakketten biedt. Zo kan je het programma al vanaf $10 per maand gebruiken. Dit staat bekend als het ‘groeipakket’ en betekent dat je meer gaat betalen zodra je bedrijf aanzienlijk groter wordt. Verzamel je dus steeds meer e-mailadressen van klanten? Dan ga je uiteraard ook meer betalen. Daarnaast is er het ‘professioneel’ pakket. Dit is het meest uitgebreide plan waarvoor je $199 per maand betaald. 

 

Het verschil in pakketten

Het grootste verschil tussen beide pakketten zijn het aantal mogelijkheden dat je krijgt om nieuwsbrieven te versturen. Zo krijg je bij het professioneel pakket niet alleen voorrang bij de klantenservice, maar kan je ook een geavanceerde segmentatie toepassen. Hiermee is het mogelijk om de verzendlijst onder te verdelen op verschillende factoren, waardoor je nog beter gepersonaliseerde e-mails kunt versturen. Ideaal als je graag op basis van de voorgaande aankopen een kortingscode wilt versturen om meer verkopen te krijgen!

 

MailChimp verbetert de online marketing activiteiten

Wist je dat MailChimp de online marketing activiteiten in jouw bedrijf laat toenemen? Dit programma valt namelijk onder e-mail marketing dat weer een onderdeel is van de online marketing. Wanneer je dit programma opneemt binnen jouw bedrijf, dan zal je direct de toegevoegde waarde gaan merken. Klanten keren door een nieuwsbrief immers vaker terug voor een aankoop. En laat dit nou juist iets zijn waar jij als ondernemer blij van wordt. Wil je jouw bedrijf nog een extra boost geven? Maak dan ook eens gebruik van social media marketing. Hiermee ondersteun je al jouw nieuwsbrieven voor nog meer bereik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *